joi, 26 august 2010

Romul nomad

Socheres, vere? 
Eh...mai bejau! Ando Palermo!
Mistooo, vere!


Acesta este un pamflet, va rog sa-l gustati asa cum este. Interpretarea este in functie de mentalitati si nu trebuie vazuta ca un adevar general. Mintea trebuie sa fie libera, relaxata, ratiunea trebuie sa domine, urmata pe alocuri de haz abdominal. Atentie!!! Lacrimile de ras pot aparea! Va rog consultati inima sau mintea inaintea administrarii acestor doze de randuri.



Romul romanesc este una din bauturile care circula prin toata lumea. Cel mai des intalnit este pe strazile din Paris, la periferia marilor orase italienesti, prin ghetourile berlineze, pe langa santierele spaniole sau prin canalele londoneze. Acest Rom de cea mai proasta calitate isi face veacul furand economiile oamenilor de pe Champs-Élysées, golind buzunarele in Piazza Navona, cersind "admiratie" in trafalgare square sau talharind cu placere in Lustgarten.


Acesta este romul. Tare la gust, iute la smanglit, negru ca noaptea.


Dar totusi, sa incercam sa intelegem acest comportament migrationist al romului.


Romul, cand se aseaza bine in stomacul european, dupa ce a parcurs un drum lung par avion, are o reactie de combinare cu sucul gastromonetar. Ce rezulta? Inceputul a multe combinatii numite smenarii, gainarii, furtisaguri, talharii.


Anticorpii europeni, sesizand pericolul, adopta 2 strategii:


  • fie momesc romul cu 300 de mililitri de seva monetara eurolitica si il trimit spre anusul european sau prescurtat "roanus" (aceasta metoda de aparare se mai numeste si defensiva camembert)
  • fie ataca agresiv cu ajutorul celulelor carabiniere, trimitand romul in acelasi loc ca si defensiva camembert (aceasta metoda de atac si eliminare se mai numeste si ofensiva berlusconista)
Din pacate sistemul imunitar european nu este capabil sa dezvolte un vacin natural ca romul sa fie neutralizat si absorbit de corpul euro. Si de acea dupa ce este deportat spre "roanus", acesta mereu tinde sa se intoarca cu si mai mult indarjire.

Acesta este romul nomand, o bautura tare, care este recomandata sa fie savurata in cantitati minime si cu maxima atentie, caci din moment ce se instaleaza reactia romica, este foarte dificila operatiunea de eliminare.


Enhanced by Zemanta

Un comentariu: