sâmbătă, 4 septembrie 2010

Eu si Technorati nu vorbim aceasi limba

M-au dezamagit baietii de la Technorati. Se pare ca din moment ce nu scrii in engleza, nu esti luat in seama. Dar stati linistiti, stiu si pot sa le fac jocul.
Image representing Technorati as depicted in C...Image via CrunchBase
Anunt cu ocazia aceasta ca pe langa .ro, voi trece si pe .com . Un motiv ar fi, si asta, ca nu esti important pentru lume, daca nu scrii in engleza, dar motivul principal este ca totusi suntem  22 de milioane de romani. Din acesti 22 de milioane, aproape 10 milioane se conteaza la internet, iar 10% din populatia internetului romanesc savureaza contentul blogurilor (adica 1 milion). Insa din acest milion de oameni care fericesc bloggerii pentru traficul pe care il acorda blogurilor lor, doar 50% cauta content-ul unuia sau mai multor blogguri. Restul ajung sa citeasca bloguri ... doar accidental. 

Acest lucru se poate verifica prin rata de bounce. Daca sare de 75% e nasol. Insa am auzit si teorii, cum ca, aceasta rata, care este valabila pentru blogurile scrise intr-o limba de circulatie mondiala, NU se aplica si pentru blogurile romanesti. De ce? Pentru ca, romanii, INCA, nu stiu cum si ce sa caute pe internet. Si daca nu ma credeti, cautati cuvinte cheie in Trafic sau Google si veti vedea ca exista multi bizoni, care le fac zile negre optimizatorilor (SEO-istilor) din cauza cautarilor organice, cel putin idioate, care se fac pe Google.

Prin urmare, daca as scrie in engleza, "mesajul" meu, ar ajunge la cel putin 500 de milioane de internauti. Ce-i drept, acestia sunt potentiali. Din moment ce scrii in engleza si vrei sa te alaturi comunitatii online internationala, ai acest avataj, al unui trafic mai mare decat pe .ro, dar exista si un mare dezavantaj: creste numarul concurentilor.

De ce m-am suparat pe Technorati:


"Handling of Non-English Blogs

The new Technorati.com is focused on the English-language blogosphere and can no longer fully support non-English blogs. Non-English sites can still be claimed and all existing claims are still valid, but we are not currently indexing posts from non-English sites for searching or authority calculations.
We appreciate that many non-English bloggers have been long-time users of Technorati and regret that we can no longer provide full services to the vibrant multilingual blogosphere. Unfortunately, we simply do not have the ability or resources necessary to properly filter sites in languages other than English and to prevent non-English spam from polluting all of our data and services.
Read more: http://technorati.com/non-english-faq#ixzz0yYZZJurL "




Nu e nimic! "Yes I can" si in engleza.
Enhanced by Zemanta