luni, 23 august 2010

Mi-am inceput cariera ca Social Media Manager

Manafu intreba, acum ceva timp, daca stie cineva cati Social Media Managers exista in Romania. Se zvonea ca exista cam 500. Putin probabil, dupa parerea mea! Social media in Romania, din pacate, este abia pe la inceput. Sa ajungi sa vinzi pe social media, si sa ai si succes este un eveniment enorm de important pentru orice firma.
Din pacate lucrurile nu stau asa!



Social media la noi in tara, este ca sexul pentru prima oara. Adica, toti vor sa-l faca, iar cand ajung sa-l faca, surpriza, nu e asa cum si-au imaginat la inceput.
Toata lumea striga, "Facebook, esti nesimtit, nu-mi protejezi bine datele si intimitatea!". Da! Cu siguranta Facebook este vinovatul ca tu iti scrii toate datele in retele sociale, iti pui poze indecente si apoi esti dat afara sau facut de ras in public, pentru greselile tale. Scuze, dar ti-ai facut-o cu mana ta!
Confidentialitatea se seteaza pe toate retele sociale. Asta e prima regula pe care o inveti! Nu va recomand sa lasati totul liber si la indemana oricui pe aceste retele sociale. Daca o faceti, atunci o faceti pe propria raspundere. Iar daca nu va credeti in stare sa dati contra-replici la jigniri, mistouri si insulte, atunci nu dati poze si tineti social media-ul departe de straini. Asa e netul! Totul e permis!
Ca si Social Media Managers... inveti intai 1 singur lucru. Nu poti sa vinzi atat de usor pe platformele romanesti. Asta e! Romanul nu cumpara de pe Hi5 sau Neogen. Pe twitter sunt toti niste poeti si scriitori de "mare clasa". Facebook e pentru jocuri si pus poze. Din pacate e greu sa atragi atentia, cand cel care iti intra pe mediile astea nu este interesant decat de 2-3 activitati, pe care le face non-stop, si nu il poti lua din "lumea lui" si sa-i arati ca poate ceea ce tu oferi, pe el il intereseaza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu